Kasvattaja

K ennel Zirnal-nimen takaa löytyy nelikymppinen Martina Reen sekä erinäinen määrä auttavia käsipareja ja karvakuonoja. Asumme Etelä-Suomessa, Helsingin Vuosaaressa. Ammatikseni työskentelen turvallisuusalalla.

Olen suorittanut hyväksytysti Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin vuonna 2006.

Olen jäsenenä Suomen Kenneliitossa ja allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, kuulun luonnollisesti myös kasvattamieni rotujen rotujärjestöihin eli Suomen Suursnautserikerho ry sekä Suomen Kääpiösnautserikerho ry.

Näiden lisäksi kuulun useampaan koirayhdistykseen niin koti- kuin ulkomailla, mm. palvelus- ja pelastuskoirayhdistyksiin.

Pelastuskoirapuolelta on kursseja takana valtava määrä suunnistus- ja valmiuskurssista ryhmänjohtajakoulutukseen. Ansiokkaasta pelastuskoiratyöstä minulle on myönnetty Uudenmaan Pelastusliiton II lk. ansiomitalli vuonna 2001.

Olen suorittanut hyväksytysti myös kehätoimitsijakurssin ja olen Suomen Kennelliiton valtuuttama tunnistusmerkitsijä (mikrosiru).

Myös yhdistystoiminta on tullut tutuksi vuosien saatossa mm. hallitus- ja toimikuntatyöskentelyn, tarvikemyynnin ja toiminnantarkastajan tehtävissä.

Historiaa

K oiraharrastukseni alkoi 1980-luvun puolivälissä, kun naapurissani asusti sekarotuinen koira jota lenkkeilyn yhteydessä koulutin ja jonka kanssa kävimme lisäksi ohjatuissa koulutuksissa. Palvelus- ja pelastuskoiraharrastukseen menin mukaan 1990-luvun alussa ensimmäisellä omalla koiralla, saksanpaimenkoira nartulla JK1 TK1 Fankan Donnalla.
Pian huomasin jääneeni koukkuun ja Donnan terveyden pettäessä tiesin tarvitsevani toisen koiran. Vuonna 1996 hankin ensimmäisen suursnautserin, KANS & FIN & S MVA, FIN KVA M-01 VK3 HK3 AD BH IPOR-TR-B D'Arné Adventurer:n "Hemppa". 1990-luvun lopussa meille muutti "eläkekotiin" ensimmäinen pyhä birma PR Libens Hestia Regifica:n "Puuma". Puuman myötä tutustuin kissanäyttelyiden saloihin ja vuonna 2003 hankin kantanaaraani EC Recknagel Mekraiani:n "Nala". Samana vuonna hankin myös ensimmäisen kääpiösnautserin, kantanarttuni D'Arné Original Sin "Lillin". Lilli tuli ensin sijoitukseen, jonka jälkeen se siirtyi omistukseeni. Tämän myötä näyttelyharrastus tuli toden teolla mukaan kuvioihin. Lillin kanssa myös tyttäreni Heidi pääsi mukaan koiraharrastukseen osallistuen niin raunioharjoituksiin kuin agilityynkin.

Kasvatus

Lillin myötä heräsi kiinnostus myös kasvattamiseen. Vuonna 2007 FCI vahvisti kennelnimeksemme Zirnal, kuten myös FIFE kissalamme nimeksi. Zirnal tulee kissapuolen kantanaaraistani Zirasta ja Nalasta. Ensimmäinen pentueemme on syntynyt vuonna 2007. Kasvatamme pienimuotoisesti mustia suursnautsereita sekä valkoisia, musta-hopeita ja mustia kääpiösnautsereita. Meillä on ollut myös kaksi Pyhä Birma-pentuetta, mutta ajanpuutteen vuoksi kissakasvatus on ainakin toistaiseksi tauolla.

Koirat ovat meillä ensisijaisesti perheenjäseniä ja harrastuskavereita joiden kanssa vietetään paljon aikaa. Koiramme ovat sisäkoiria ja yhdessä ulkoilemme metsässä, pyöräilemme, osallistumme leireille ja koulutuksiin. Jonkun verran käymme myös näyttelyissä. Vuorotyöni rajoittaa hieman harrastamista koska varsinkin vapaita viikonloppuja on vähän.

Jokainen yhdistelmä on tarkoin harkittu ja suunniteltu. En tee yhdistelmää josta en itse olisi valmis pitämään pentua. Pohjatyön yritän tehdä mahdollisimman huolellisesti, jotta myöhemmin ei tulisi ikäviä yllätyksiä.

Määrän sijaan yritän panostaa laatuun ja urosvalinnoilla haluan laajentaa geenipoolia, jotta rotujemme tulevaisuus olisi turvattu.

Tavoitteena on kasvattaa rodunomaisia koiria jolla on hyvä terveys, luonne ja käyttöominaisuudet - ulkomuotoa ja rakennetta unohtamatta.

Sukusiitoskertoimet pyrin pitämään mahdollisimman alhaisina ja mahdollisuuksien mukaan haen myös "uutta verta" ulkomailta. Vuosien mittaan olenkin tuonut ulkomailta useita koiria, niin kääpiö- kuin suursnautsereitakin.

Zirnal-pennut kasvavat normaalin arjen keskellä ja pentujen kanssa vietetään runsaasti aikaa. Pentuja käsitellään päivittäin ja ne aloittavat jo kasvattajan luona tutustumisen erilaisiin hoitotoimenpiteisiin kuten kynsien leikkaus, pesu, föönaus ja trimmaus.

Pennuille pyrin löytämään sopivat ja pysyvät kodit. Mikäli kuitenkin koirasta jostain syystä joudutaan luopumaan olen halukas etsimään sille uutta kotia.

Haluan pitää yhteyttä kasvatteihini ja kuulla sekä hyvät että huonot uutiset, jotta yhdistelmiä voisi parantaa entisestään.

Toivon, että kaikki kasvattini kävisivät virallisissa terveystutkimuksissa ja järjestänkin niille vuosittain joukkosilmätarkastuksia sekä lonkka- ja kyynärkuvauksia.

Lisäksi järjestän vuosittain kasvattajapäivän, jossa voi tavata muita Zirnal-kasvatteja ja näiden omistajia mukavan ohjelman lomassa. Tulevaisuudensuunnitelmissa on kehittää myös leiritoimintaa mikäli tarpeeksi innokkaita saadaan mukaan. Siellä olisi tarkoitus mm. tutustua eri lajien koulutukseen ja näyttelytoimintaan.

Vierailemalla kotisivuillani näet ajankohtaisia uutisia ja kuulumisia koiristani ja kasvateistani.


Introduction

Coming soon!